Einde proeftijd - Reisverslag uit Kralendijk, Bonaire van TamaraCommandeur - WaarBenJij.nu Einde proeftijd - Reisverslag uit Kralendijk, Bonaire van TamaraCommandeur - WaarBenJij.nu

Einde proeftijd

Door: Tamara

Blijf op de hoogte en volg

03 Maart 2014 | Bonaire, Kralendijk

Hey!
Nadat mijn zaalweken voorbij waren mocht ik weer terug naar de SEH, voelde als thuiskomen! Daardoor was er wat meer vrije tijd om het eiland te verkennen. Ons snorkeltripje naar klein Bonaire was erg mooi maar als anti-snorkel mens verdronk ik (alweer) bijna en haalde ik mijn voet open aan het koraal. David, als redder van dames in nood, heeft vervolgens zijn eigen voet open gehaald aan het koraal. Maar het prachtige witte strand van klein Bonaire maakte het zeker goed. We zijn ook naar grotten geweest. Na een kleine afdaling bevonden we ons onder de grond in een grot gevuld met water om opnieuw te gaan snorkelen. Met een eigen zaklantaarn onder water snorkelen in de grot in totale stilte was erg speciaal.
David is drie weken terug naar Nederland vertrokken,liftend naar de luchthaven omdat de auto weer eens een lekke band had. Voordeel van een klein eiland is dat er maar 1 weg naar de luchthaven gaan dus je staat direct aan de juiste weg. Ik was al een dag eerder van het eiland af voor een weekeind op Aruba met Annelot, omdat de luchtvaartmaatschappij plotseling besloot dat onze vlucht een dag eerder ging. Op Aruba sliepen we bij Roland, een oud collega uit Lelystad. We vielen met onze neus in de boter; direct een huisfeest bezocht en Cas casuela een Arubaanse salsa bar waar de airco zo hoog staat dat mijn tenen blauw verkleurde (toegegeven, als je danst is het waarschijnlijk heerlijk koel). Na ontbrakken en kiten (Roland dus, wij lagen heerlijk op het strand) op zaterdag, op naar het volgende feest. Na een auto-rit door de middle of nowhere kwamen we boven op een heuvel waar een groot vervallen pand staat inclusief een leeg zwembad en overal mensen die eigen eten/drinken mee hebben genomen. Biertje in de hand, genieten van het uitzicht en daarna het meegenomen vlees op een willekeurige BBQ gooien. Tot in de late uurtjes staan we te dansen en ook hier kom ik weer een bekende van de VU tegen; Elke Hobbelink. De werkuren de afgelopen dagen blijken zijn tol de eisen als ik wakker word midden in de nacht in de auto, staande voor Cas casuela, terwijl de rest binnen verkleumd een biertje doet. We sluiten het weekeinde af met een picknick op het parkeerterrein van de luchthaven. Dit was natuurlijk niet geplant maar we hebben zo lekker lang op het strand gelegen en daarna bij een lokaal zaakje eten besteld. Gezien het tijdgebrek alles in een kartonnen doos laten gooien voor een picknick. Vol gas in de auto naar de luchthaven, onderweg al snacken van de heerlijke gebakken banaan en garnalen, en terwijl we aankomen rennen bij check-in krijgen we direct de vraag; Ochtman and Commandeur? Ze wilden net de check-in sluiten. Na nog geen maand hebben we blijkbaar toch wat Antilliaanse trekjes overgenomen....
Mijn ouders zijn vorige week langs geweest dus dat betekende voor mij: warm douchen en een berg biologisch eten! De meeste mensen douchen koud en water en elektra is erg duur hier, dus ik voelde me totaal verwend met de warme douche. Omdat ik geen zin had om gids te spelen op het eiland, (ja ja ja, heel lui) heb ik op dag 1 mijn snorkels aan ze uitgeleend. Niet te geloven wat een geniale actie dat was. Mijn ouders waren na 10 min verslaaft! Het gehele weekeinde hebben ze in mijn pick-up rond gereden, ik moest werken, om verschillende snorkel spots te bezoeken. Het ging zelfs zover dat ze dagelijks om half 8 opstonden om te snorkelen. Mij krijg je alleen met een stok het water in en ik verdrink bij elke snorkel poging door volledige paniek bij het zien van een vis, ik begin me af te vragen of ik wel echt hun dochter ben. Maar ze hebben een geweldige vakantie gehad en als afsluiting eten bij At Sea (mocht je ooit op Bonaire zijn dan moet je hier eten!) was heerlijk. Geef mij maar een goed bereide vis :)
Het eerste weekeinde van maart is het Carnaval, een groot feest op Bonaire, de voorbereidingen zijn al maanden in gang. De start is al een weekeinde ervoor met kindercarnaval, twee dagen lang. En dit weekeinde zijn er 4 dagen lang optochten. Dus zo stond ik op vrijdag avond langs de weg te kijken naar de eerste optocht; het bejaardenhuis! In rolstoelen, met rollators en allemaal verkleed als indianen kwamen de ouderen voorbij. Wat een mooi gezicht! 80 jarige vrouw, een smile van oor tot oor en een veer op het hoofd, dat maak je in Nederland niet mee. Zondag zat dezelfde groep onder twee party tenten eerste rang bij de hoofdoptocht. Ik was vrij dus in een gouden glitter jurk ben ik gaan kijken naar alle groepen die voorbij kwamen. De enige overeenkomst met Nederlands carnaval is denk ik de alcohol consumptie maar verder is het totaal anders. Heerlijk in de zon dansen de hele middag en in de avond aangesloten bij een Bonairiaanse BBQ. Te grappig als je Nederlandse BBQ gewent bent. Iedereen zit in 1 grote kring en om de beurt krijg je een piepschuim bakje met daarin een schep aardappels salade, koude nasi en grote stukken vlees erop. Het vlees wordt niet stuk voor stuk verdeelt maar per persoon in 1 keer veel vlees, dus als je de laatste bent dan wacht je dus 2 uur op je bakje. Geheel nieuwe ervaring.
Geniet van de zachte winter in Nederland, ik ga weer even op het strand liggen!

• 03 Maart 2014 - 20:47

Martine:

Jaloers, dag zonnetje klinkt weer heerlijk daar! Geniet van de zon, vrijheid en misschien ook beetje werk ;)
    Kus!